Milton Pinas helpt Notch met 3-1 over Transvaal
03 Nov 2014, 01:00
De ploeg van SV Notch zondagavond in het André Kamperveen stadion.

Met 2 doelpunten voor zijn rekening heeft Milton Pinas van SV Notch ervoor gezorgd dat zijn ploeg een belangrijke zege boekte op Transvaal. Na een 1-1 ruststand zondagavond in het André Kamperveen stadion, werd uiteindelijk de strijd met 3-1 in het voordeel van Notch beslecht. De ploeg uit Moengo is nog steeds ongeslagen in deze competitie en heeft uit 3 wedstrijden 7 competitiepunten.

In het eerste kwartier van de wedstrijd waren er weinig hoogtepunten. Transie had een licht veldoverwicht. De verdediging van Notch had moeite om de bal uit de verdediging te krijgen. Ook het middenveld van Notch had zeker in de eerste 30 minuten van de strijd niet veel in de melk te brokkelen. Transie beheerste over haast alle linies het spel, vandaar ook de voorsprong.
De bal kwam na een goede een-twee-combinatie op links weer bij de jeugdige Ricardo Faerber en die zorgde met een keihard schot, waarbij doelman Claidel Kohinor van Notch geen schijn van kans had, voor de voorsprong: 1-0. Kort na dit doelpunt moest hij door een blessure uit het veld. Notch leek niet te zijn hersteld van dit doelpunt en kwam met mondjesmaat op dreef. Balverlies achter in de verdediging van Transvaal bracht Notch in stelling. Galgyto Talea werd diep aangespeeld en ging op het doel af, terwijl hij een zet naar achteren gaf. Milton Pinas stond klaar en vond in de 34e minuut het net: 1-1. In de laatste minuten van dit duel leverden beide ploegen goed strijd, echter gingen ze met deze score de kleedkamers binnen.

In de tweede helft lieten beide ploegen goed voetbal zien. Het was de ploeg uit Moengo die meer gas gaf in het laatste kwartier van de wedstrijd. Vooral de ingevallen Garvy Kwelling, de kleine snelle behendige linkerflank aanvaller van Notch, bracht de doorbraak.
Kohinor moest nog uit een vrije trap een redding brengen door de bal te verwerken tot een hoekschop. De ingevallen Donegy Fer verraste nog met een schot, maar Kohinor had geen moeite dit te keren.
In de 82ste minuut volgde een goede doorbraak van Notch met een snelle aanval. Kwelling gaf een perfecte pass aan Pinas, die de bal kreeg voor de doelmond. Hij omspeelde een verdediger en plaatste de bal keurig in het doel. Met nog 8 minuten voor het laatste fluitsignaal kreeg Transvaal het behoorlijk benauwd. De laatste drie minuten moest Transie met tien man verder vanwege een rode kaart voor Fer die de arbiter verbaal aanviel.
In de laatste minuut van de strijd bezegelde Talea de overwinning. Hij nam de bal vanuit het midden goed mee, speelde de bal voorbij de verdediging en met een diagonaal schot rondde hij de wedstrijd overtuigend af: 3-1.