Somohardjo nog steeds voorzitter vaste commissie LVV en HI
02 Nov 2014, 00:00
foto


De Nationale Assemblee zal, als er quorum is voor een huishoudelijke vergadering, wijzigingen aanbrengen in de vaste commissies voor de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Handel en Industrie (HI). Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur, is nog steeds de voorzitter van deze twee commissies. Voordat de begroting wordt behandeld, zal Somohardjo als commissievoorzitter vervangen worden, omdat hij nu behoort tot de oppositie.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft eerder aangegeven dat ze dit jaar wil beginnen met de begrotingsbehandeling. De algemene politieke beschouwingen zullen eerst gehouden worden. Somohardjo zegt aan Starnieuws dat hij nu in de oppositie zit. "De regering moet ervoor zorgen dat ze draagvlak heeft in het parlement. Als wij afspreken om niet mee te werken om quorum te verlenen, dan zal er moeilijk vergaderd kunnen worden. Mijn ontheffing als commissievoorzitter van LVV en HI kan alleen plaatsvinden als er rechtmatig vergaderd kan worden", stelt de politicus.

Afgelopen maand is er niet vergaderd, omdat diverse leden ook in het buitenland waren. Zes weken voor de verkiezingen begint de recesperiode voor assembleeleden. Simons zei eerder aan Starnieuws dat ze hoopt om nog diverse wetsontwerpen te kunnen behandelen. Zij gaf aan dat diverse commissies bezig zijn met voorbereidend werk rond de begroting. Somohardjo zegt af te wachten of er kan worden vergaderd. Minstens twee leden van de coalitie zijn ziek en zullen waarschijnlijk niet aanwezig kunnen zijn op de vergadering.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May