Vereniging Rolstoelgebruikers Nickerie dankbaar voor steun
26 Oct 2014, 08:00
foto


De Vereniging van Rolstoelgebruikers Nickerie (VRN) is blij met een financiële donatie van de moeder van een van de stagiaires van de WINgroep. De stagiaire heeft mede geholpen om de VRN op 23 november 2013 op te richten. Moeder Marleen van Eijndhoven vond dit initiatief zo goed dat zij bij haar afscheid van haar werk in Nederland rond haar pensionering geen cadeaus wilde maar geld om het aan de VRN te besteden.

Met de donatie van 1.159 euro is de vereniging in staat haar leden te bezoeken en een eerste jaarlijkse ledenvergadering te houden. Rolstoelgebruikers worden gratis en op een goede manier vervoerd met de rolstoelbus van de WINgroep.

De VRN heeft als doelstelling het behartigen van de belangen van mensen in een rolstoel en degenen die slecht ter been zijn. Inmiddels heeft de VRN in haar korte bestaan tien rolstoelen kunnen schenken aan mensen die rolstoel afhankelijk zijn en een gezellige dag voor de leden kunnen organiseren. Maar de VRN wil meer. Zij wil regelmatig mensen in een rolstoel bij elkaar brengen, zij wil opkomen voor de belangen van de rolstoelgebruikers door misstanden onder de aandacht van de overheid te brengen en zij wil huisbezoeken afleggen bij haar leden, zegt voorzitter Butch Agard.

Het bestuur hoopt dat veel Nickerianen het werk van de vereniging willen ondersteunen en lid willen worden voor slechts SRD 10 per jaar!
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May