Ebola sterftecijfer stijgt van 50 naar 70%
14 Oct 2014, 20:00
foto


De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vandaag cijfers over ebola gepresenteerd, die niet opbeurend zijn. Het sterftecijfer lag aan het begin van de uitbraak op 50%. Nu overleven zeven op de tien mensen deze gevreesde ziekte niet. Het sterftecijfer is gestegen naar 70%. Als deze ziekte niet onder controle wordt gebracht in West-Afrika, zal over twee maanden het aantal besmettingen per week oplopen naar 10.000.

Het officiële dodental is gestegen naar 4.447 en het aantal besmettingen is gesteld op 8.914. Gevreesd wordt dat meer mensen zijn overleden aan de ziekte en de besmetting in West-Afrika veel hoger ligt. Binnen een maand zijn ongeveer duizend nieuwe gevallen bijgekomen, deelde de adjunct directeur van de WHO, Bruce Aylward mee op een persconferentie. De mensen worden zo snel mogelijk geïsoleerd en behandeld. Er zijn veel meer faciliteiten nodig in de zwaarst getroffen gebieden.

Wereldwijd nemen landen maatregelen tegen de gevreesde ziekte. Op de luchthavens en officiële grenzen worden mensen gecontroleerd. Suriname heeft hulp gevraagd van de Verenigde Staten van Amerika voor equipement en training. De coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), kolonel Jerry Slijngaard, zei eerder aan Starnieuws dat alle protocollen volgens de richtlijnen van WHO in acht worden genomen. Indien het nodig is, is het NCCR in staat om tentenkampen op te zetten om mensen te kunnen isoleren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May