Korpschef: Politie bezig met grensoverschrijdende drugszaak
14 Oct 2014, 01:00
foto
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie


Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie bevestigt tegenover Starnieuws dat de afdeling Bestrijding Zware Criminaliteit met een heel serieus onderzoek bezig is in een grensoverschrijdende drugszaak. Narinderkoemar Mahabier (33), meer bekend als Rewie en Dara, wordt sedert 28 augustus vermist. De politiebaas zegt dat niet duidelijk is of het hier om een ripdeal gaat en of er werkelijk sprake is van 170 kilogram cocaïne.

Tjin Liep Shie stelt dat niet alle informatie die in de beginfase is verkregen, juist blijkt te zijn. Het is niet gebleken dat een lid van het Arrestatie Team betrokken is bij deze criminele zaak. Ook de betrokkenheid van een lid van de beveiliging van de minister is niet gebleken. Rodney G. van het A-Team heeft eerder tegenover Starnieuws ontkend dat hij betrokken is bij deze zaak. Rodney G. merkt op dat er naamsverwarring was in deze zaak. Hierdoor werd hij genoemd, maar dat het onderzoek heeft uitgewezen dat hij onschuldig is. "De berichtgeving is voor onschuldigen en hun omgeving zeer pijnlijk", geeft de korpschef aan. Hij deelt wel mee dat een politieambtenaar die in het district Commewijne is ingedeeld, in verband met deze zaak in verzekering is gesteld.

In deze zaak zijn enkele verdachten in verzekering gesteld en worden enkelen nog opgespoord. "Wij staan ook in contact met collega's uit Guyana. Deze zaak heeft alle kenmerken van grensoverschrijdende georganiseerde drugscriminaliteit en wordt grondig onderzocht", benadrukt de korpschef.

Intussen maakt familie Mahabier zich grote zorgen over de verdwijning van Narinderkoemar. Zij hebben al die tijd niks van Narinderkoemar gehoord. "Ook van de politie krijgen wij geen informatie. Ons is gezegd dat er gewerkt wordt aan de zaak, maar wij hebben niet eens een opsporingsbericht gezien", zegt de naaste familie van de verdwenen man. "We weten niet wat we moeten doen. We zijn radeloos".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May