OW stelt brug Kleine Falawatrakreek open voor verkeer
12 Oct 2014, 19:20
foto


De vernieuwde brug over de Kleine Falawatrakreek is opengesteld voor het verkeer. Zaterdag werd het lint doorgeknipt door minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) en de districtscommissarissen Armand Jurel (Kabalebo) en Jerry Miranda van Para. De bouw van de brug heeft acht maanden geduurd. Deze nieuwe brug heeft een lengte van 33 meter en een breedte van 12.5 meter. De fundering bestaat uit 28 stalen buispalen. De brug heeft ruim SRD 10 miljoen gekost.

De directievoering lag in handen van het bedrijf Rustwijk & Rustwijk NV. Deze brug ligt in de 250 km lange wegstrekking van Zanderij naar Apoera en behoort tot een klasse 60, wat inhoudt dat de brug tot een maximum gewicht van 60 ton kan dragen. Bij goed onderhoud zal de brug 75 jaren meegaan. Overige gebouwde nieuwe bruggen in deze wegstrekking zijn over de Troelikreek, te Pikin Saron, de Franskreek en de brug over de Kabokreek.

Minister Parmessar hield de aanwezigen voor dat OW ook in dit gebied niet stilzit als het gaat om de infrastructuur. Hij gaf aan dat er diverse geplande projecten zijn die uitgevoerd zullen worden in dit gebied, namelijk de reconditionering van de 107 km lange wegstrekking van Pikin Saron tot de afslag Tibiti Soela, reconditionering van de 113 km lange wegstrekking vanuit de afslag Tibiti Soela tot de Kleine Falawatra en de reconditionering van 103 km aan wegstrekking vanaf de Kleine Falawatra tot Apoera. De werkzaamheden zullen over drie weken starten. Het gaat om het opschonen van de bermen en het leveren, verwerken en verdichten van lateriet op de slechte wegdelen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May