Vermissing in 'ripdeal'; 170 kilogram cocaïne spoorloos
11 Oct 2014, 06:00
foto


Narinderkoemar Mahabier (33), meer bekend als Rewie en Dara, wordt sedert 28 augustus vermist. Er is door zijn echtgenote hierover aangifte gedaan bij de politie op 31 augustus, nadat Mahabier niet meer thuis is gekomen. Uit het onderzoek dat de politie heeft verricht, is gebleken dat er op 11 augustus een 'ripdeal' heeft plaatsgevonden te Saramacca en 170 kilogram cocaïne is toen buitgemaakt. De cocaïne werd vanuit het district Nickerie getransporteerd en was uit Guyana afkomstig.

Mahabier was vermoedelijk met nog Rameshkumar M. (politieman) en Rodney G. werkzaam bij het A-Team betrokken bij deze deal, waarbij de berovers met het geld én de drugs ervandoor zijn gegaan. Vermoed wordt dat de buit onderling verdeeld is. In deze zaak zijn er diverse aanhoudingen verricht en zijn de verdachten reeds voorgeleid bij de rechter-commissaris. Rameshkumar M. wordt bijgestaan door raadsman Robby Dens. Het vermoeden bestaat dat er in het voertuig van deze verdachte de drugs vervoerd zou zijn.

Volgens informatie zou Virindersingh B., een van de verdachten, samen met andere personen de vermiste Mahabier opgehaald hebben. Dit gebeurde op 28 augustus op de werkplaats van de vermiste te Okrodam, ressort Weg Naar zee. Vanaf dat moment is Mahabier spoorloos. Ook zijn de verdachten Guillermo D. en Soeradj J. in verzekering gesteld. De verdachte Virindersingh B., die Gregory Sitaram als raadsman in de arm heeft genomen, noemde bij de politie de naam van Guillermo D. Soeradj J. is degene geweest die de familie Mahabier belde en een losgeld van US$ 20.000 eiste. Indien de familie dat niet zou betalen, zou dat het leven van Mahabier kosten. De verdachte wordt verweten van poging tot afpersing en oplichting.

Guillermo D. wordt bijgestaan door advocaat Frank Truideman. Volgens de verklaringen van Virindersingh B. had hij Mahabier samen met Guillermo D. en een zekere ‘Boeroe’ opgehaald. Verder is vermoedelijk het voertuig van de verdachte Virindersingh B. gebruikt bij de rip-deal. In deze zaak zijn er leden van Faya Blo, een agent, een brigadier, en een beveiligingsman van de minister van Justitie en Politie gehoord. Verder is er een voertuig van het kabinet van de president bij betrokken.
De politie vermoedt dat Mahabier naar Guyana is meegenomen. De cocaïne was uit Guyana afkomstig.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May