Zoon getuigt tegen vader
10 Oct 2014, 20:00
foto


In de verdachtenbank staat Luckner N. tegenover rechter Marie Mettendaf. Zijn zoon heeft een aangifte gedaan tegen hem, omdat hij hem mishandeld zou hebben. Het slachtoffer had hierdoor enkele snijwonden en liep een armfractuur op.

Mettendaf hoorde de zoon donderdag. Hij verklaarde dat hij op 18 mei bezig was het erf op te ruimen en de bomen te snoeien. Er waren wat zinkplaten die hij verplaatste, omdat deze niet goed lagen. Zijn vader, die al drie jaar niet met hem praat, kwam op de fiets aan. Hij begon tekeer te gaan en was boos dat de bomen gesnoeid waren en dat de zinkplaten van plaats verwisseld waren. Het slachtoffer verklaarde dat zijn vader de zinkplaten optilde en deze zijn richting op gooide. Daarna zou hij een balk gepakt hebben en zou hiermee op de arm van zijn zoon geslagen hebben.

Op de rechtszitting beweerde Luckner N. dat hij zijn zoon niet heeft mishandeld. De zoon vertelde dat hij diverse keren aangifte tegen zijn vader heeft gedaan bij de politie. “Hij zoekt altijd ruzie en gaat dan tekeer. Hij woont beneden en wij wonen boven. Dan sluit hij het water af, dan zet hij luid muziek aan of staat hij ons met de dood te bedreigen”, verklaarde het slachtoffer.
Volgens hem is de ruzie begonnen toen zijn moeder besloot om te scheiden van zijn vader. Luckner N. vond dat zijn vrouw dan maar op straat moest wonen en niet in zijn woning. Maar, de kinderen hadden een andere mening daarover. Na alle ruzies is de moeder uiteindelijk bij haar dochter ingetrokken.

De zoon en de dochter betalen de hypotheek van het huis af, omdat zij denken dat zij mede-eigenaars zijn samen met hun vader. Op de rechtszitting verklaarde de vader dat zij schuldenaren zijn en slechts een aandeel hebben om de schuld af te lossen. De zoon was erg geschrokken hierover en rechter Mettendaf adviseerde hem om dit na te trekken.

Daarna werd de schoondochter gehoord en zij beaamde het verhaal van haar partner. De verdachte gaf aan dat zijn guave- en kalebasboom helemaal omgehakt waren. De zoon en de schoondochter merkten op dat de bomen slechts gesnoeid waren. Nadat de zoon gehoord was, zat hij op een bank in de rechtszaal te huilen. Zonder een woord te zeggen, gaf hij zijn tranen de vrije loop. Deze zaak zal op 13 november verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May