Twaalf maanden voor diefstal gascilinders
10 Oct 2014, 08:00
foto


Lorenzo W. en Harvey D. kregen van rechter Marie Mettendaf op de rechtszitting donderdag elk een celstraf van twaalf maanden onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, opgelegd. Beiden hebben vier gascilinders bij een appartementencomplex buitgemaakt en werden kort daarna aangehouden.

De verdachten hebben in een zijstraat van de Vierkinderenweg in een appartementencomplex de vier gascilinders gestolen. Enkele bewoners zagen de verdachten en schakelden de politie in. Dit gebeurde op 12 juni omstreeks twee uur in de ochtend. Volgens Harvey D. had hij slechts een taxirit gereden. Daarna legde hij tegenstrijdige verklaringen af. Bij de politie had hij gedetailleerd verklaard waar hij allemaal gascilinders ontvreemd had. Dit had hij samen met de medeverdachte en nog een andere makker gedaan. Harvey D. is al drie keren door de politie aangehouden. Op de zitting kwam hij terug op zijn verklaringen en bekende zijn aandeel in het geheel.

Door de mand gevallen
Jerrel W. ontkende enige betrokkenheid bij deze zaak te hebben. Hij beweerde dat hij in de auto zat, maar toen hij de politie zag, rende hij weg. Er zou toen pas een lichtje bij hem zijn gaan branden dat zijn medeverdachten gascilinders gestolen hadden. Hij zag de twee met een cutter. Daarna hoorde hij de politie. Harvey D. had verklaard dat Jerrel W. wel betrokken was bij de beroving. Jerrel W. bleef volharden, maar toen de rechter hem zijn laatste woord gaf, zei hij het volgende: “Ik zal het niet meer doen. Geeft u mij een kans”. Met deze woorden bekende de veroordeelde toch zijn aandeel in het feit.

Officier van justitie, Reshmi Rathipal, voerde aan dat er teveel toevalligheden waren bij Jerrel W. Rathipal en Mettendaf uitten hun bezorgdheid over het stelen van gascilinders. Steeds wordt de gemeenschap hiermee geconfronteerd. Mettendaf legde de straf conform de eis van Rathipal op aan beide veroordeelden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May