Landbouwcertificaten voor jongeren uit 'Opa Doelie'
06 Oct 2014, 22:00
foto
De certificaatuitreiking in een zaal van doorgangshuis Opa Doelie. (Foto: Juspol)


Meer dan 20 pupillen van het doorgangscentrum Opa Doelie hebben een vierdaagse training gevolgd in het telen van groenten en het aanleggen van moestuinen. Vrijdag hebben zij hun landbouwcertificaat ontvangen. Tot de genodigden voor de uitreiking behoorden vertegenwoordigers van de ministeries van Justitie en politie (Juspol), Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Onderwijs en Volksontwikkeling.

De training is verzorgd door de coördinator Trainingen van LVV, Paimin Wongsodikromo. De cursus kwam tot stand na een verzoek van Rebecca Brown van de afdeling Justitiële Kinderbescherming van Juspol, aan LVV.

De jeugdigen, die in conflict zijn gekomen met de justitie, krijgen met de training tools aangereikt, die zij kunnen gebruiken bij hun rehabilitatie. Wongsodikromo gaf aan dat zij enthousiast hebben meegedaan. Enkele jongeren zeiden bij het in ontvangst nemen van het certificaat, dat zij de cursus leerrijk vonden en het geleerde in de toekomst goed zullen gebruiken, zegt de voorlichting van Juspol.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May