President kondigt verhoging AKB en AOV aan
06 Oct 2014, 20:00
foto
President Desi Bouterse bij aankomst in Atjoni. Links coalitieleider Ronnie Brunswijk, voorzitter van de presidentiële commissie 'Bigi Sma Dey'.


De Algemene Kinderbijslag (AKB) zal in januari volgend jaar van SRD 30 naar SRD 50 worden verhoogd. Ook de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) zal de lucht in gaan. Hoeveel de verhoging zal zijn, heeft president Desi Bouterse zondag niet gezegd tijdens de 'Bigisma Dey' op Atjoni. Coalitieleider Ronnie Brunswijk, voorzitter van de commissie, en minister Alice Amafo van Sociale zaken en Volkshuisvesting, wezen op het harde werk dat de seniorenburgers verricht hebben. Zij stelden dat ouders alle respect verdienen voor hun bijdrage aan het land.

Bouterse bracht in herinnering dat eerder al aangekondigd was dat de AOV omhoog zou gaan. Hij merkte op dat dit verantwoord moet geschieden en er rekening gehouden dient te worden met alle ander werk dat gedaan moet worden. Hij zei zich niet te storen aan de oppositie, die alles maar afkraakt. "Wij hebben geen geld, daarom zullen we AKB verhogen. Daarom verhogen we AOV", merkte de president op.

Brunswijk en Bouterse stonden ook even stil bij de verkiezingen die gehouden zullen worden op 25 mei. Brunswijk vroeg om weer deze coalitie aan de macht te helpen. Bouterse merkte op dat het publiek na moet gaan wat er allemaal gedaan is in de afgelopen jaren en of het leven van alledag is verbeterd. De president zei dat er nog veel werk te verzetten is. De ontwikkeling van een land houdt nooit op.

De regering heeft in november 2010 de AOV van SRD 275 naar SRD 350 verhoogd. Daarna zijn er weer verhogingen geweest tot een bedrag van SRD 525. Kinderbijslag is van SRD 3 naar SRD 30 gegaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May