Chaotische situatie vanmorgen bij het Minov
06 Oct 2014, 11:00
foto
Een deel van de ouders en kinderen in de felle zon bij het Minov. (Foto: Raoul Lith)


Een grote groep ouders en leerlingen is vanmorgen naar het hoofdkantoor van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) getogen. Een deel van de kinderen is nog niet ingeschreven op een school. Een ander deel is te ver van huis geplaatst.

De ouders stonden in een lange rij in de felle zon, totdat een medewerker ze naar binnenliet. Toen was het hek van de dam, omdat niemand meer wist wat er moest gebeuren. "Wij hebben de zon getrotseerd en stonden uren in de rij. Nu is het niet duidelijk bij wie we moeten. Alles is door elkaar hier. We krijgen te horen dat we weer naar buiten moeten, maar dat gaan we niet doen. Er is totaal geen organisatie hier", klagen de ouders.

De medewerkers van het Minov ter plekke stonden journalisten niet te woord. Zij werden doorverwezen naar hun meerderen die ook niks wilden zeggen. "Als het Minov geen orde kan houden, hoe moet het dan op scholen. We weten niet waar we aan toe zijn. Ik wil niet dat mijn kinderen al lessen missen. Elke dag is belangrijk", zegt een vader. De ouders geven aan dat hoewel het Minov beweert dat alles in orde is met de inschrijving, elk jaar hetzelfde beeld te zien is. De meeste scholen waar de ouders naar toe zijn gegaan om hun kind in te schrijven, hebben hen doorverwezen naar het Minov.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May