Chikungunya-gevallen blijven toenemen
04 Oct 2014, 10:00
foto


Suriname heeft tot en met 30 september 713 positieve gevallen van Chikungunya geregistreerd. De rapportages komen van het Academisch Ziekenhuis Laboratorium, het MWI-Laboratorium en het Centraal Laboratorium. Het is het grootste aantal geregistreerde gevallen in een Caribisch land. Frans-Guyana had tot 29 september 3.268 bevestigde en 2.900 verdachte gevallen.

In Suriname is een man van middelbare leeftijd overleden aan Chikungunya. In een update over het virus, zegt het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) dat van de positieve gevallen tien een reisgeschiedenis hadden. Tien mensen kwamen uit Guyana met het virus, drie van St. Maarten en één van de Dominicaanse Republiek. “Inmiddels is door de autochtone transmissie en de omvang van de epidemie de vraag van buitenlandse reisgeschiedenis haast overbodig,” schrijft het BOG. De oudste persoon die was geïnfecteerd met het virus was een 98-jarige, terwijl de jongste patiënt 2,5 week oud was. De gemiddelde leeftijd van de geïnfecteerden is 36 jaar. De meeste patiënten zijn niet gehospitaliseerd, van de 713 hoefden 505 niet naar een ziekeninrichting.

Paramaribo heeft het hoogste aantal geïnfecteerden (395), gevolgd door Wanica (70) en Commewijne (55). In Coronie, Brokopondo en Sipaliwini zijn er nog geen bevestigde gevallen gemeld. In alle twaalf ressorten van Paramaribo zijn gevallen van Chikungunya gemeld. De meeste komen van het ressort Centrum (82) en Blauwgrond (67). In Wanica neemt het aantal positieve gevallen in alle ressorten toe, met een piek in het ressort Kwatta.

Ook in Commewijne zijn er vanuit al de zes ressorten positieve gevallen gemeld. De meeste geïnfecteerden zijn geregistreerd in Tamanredjo, Meerzorg en Nieuw Amsterdam. In Nickerie hebben vier van de vijf ressorten positieve Chikungunya-gevallen gehad. De meeste zijn gemeld in Nieuw Nickerie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May