Vishnudatt pisnijdig over plichtsverzuim bij Justitie & Politie
04 Oct 2014, 01:00
foto


Door grove nalatigheid, wanprestatie en ernstig plichtverzuim zijn zeventien personen die opgeleid zijn tot Milieu Politie nog niet in functie. De voorzitter van de assembleecommissie voor Volksgezondheid, Theo Vishnudatt, is pisnijdig over de gang van zaken. Hij heeft hemel en aarde moeten bewegen om schot in de zaak te krijgen. Gezien de Chikungunya-epidemie die het land teistert, is Vishnudatt bijzonder verontwaardigd hierover.

"Na het signaal 'all hands on deck' van De Nationale Assemblee en de regering op dinsdag 23 september voor een grootscheepse landelijke aanpak van de Chikungunya- epidemie heeft de directeur van Openbaar Groen op mij als voorzitter van de vaste commissie een beroep gedaan om de beëdiging van zeventien personen te bespoedigen. Hij wil ze ook inzetten in de landelijke campagne om de Chikungunya muskiet te bestrijden", legt Vishnudatt uit aan Starnieuws.

Bij het ministerie van Justitie en Politie bleek dat de stukken reeds op 29 augustus 2013 door de minister zijn opgestuurd naar een afdeling van het ministerie van Justitie en politie aan de Duisburglaan om de voorbereidingen te treffen voor de beëdiging van de zeventien personen door de procureur-generaal. Van een medewerker te Duisburglaan vernam Vishnudatt dat op 25 september de stukken naar de minister zijn gestuurd. Op het ministerie bleek dat de stukken daar niet zijn aangekomen. Het assembleelid is vrijdag naar minister Edward Belfort geweest. De stukken zijn pas op 2 oktober daar aangekomen.

Vishnudatt keurt in alle toonaarden de attitude van bepaalde ambtenaren af die langer dan een jaar nodig hadden om zaken af te wikkelen, terwijl de samenleving, door milieuvervuiling wordt gekweld door allerlei ziekten waaronder de ziekte van Weil, Dengue en Chikungunya. "Het hoefde misschien niet tot een Chikungunya- epidemie te komen als deze overheidsmedewerkers hun werk correct hadden verricht waardoor de Milieu Politie veel eerder operationeel had kunnen zijn. Ik heb aan de minister gevraagd om te laten onderzoeken waar het fout gegaan is. De minister heeft onmiddellijk in mijn bijzijn de beschikkingen getekend en doorgezonden naar de procureur generaal", zegt Vishnudatt. De Milieu Politie wordt na de beëdiging van de zeventien personen een feit en kan dan met gezag optreden tegen milieuvervuilers in een intensieve interactie met de Milieu Inspecteurs van het het Bureau Openbare Gezondheidszorg.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May