Para bindt strijd aan tegen Chikungunya
03 Oct 2014, 06:00
foto
De bestuursdienst oriënteert zich op locaties van vergunninghouders van winkeliers en houders van eet- en drinkgelagen. (Foto: BIC Para)


Het district Para houdt een grootscheepse actie in de strijd tegen Chikungunya. De leiding van het district voert overleg met alle dorpsbesturen, schoolleiders en woongemeenschappen om te komen tot een aanpakprogramma. Huishoudens moeten binnenshuis alle waterhoudende voorwerpen opruimen en grofvuil op een centrale locatie verzamelen, zodat het afgevoerd kan worden.

Alle 27 scholen in Para worden vrijgemaakt van broedplaatsen van de muskiet en de directe omgeving van de scholen worden bespoten met malathion of fenitrothion. Deze werkzaamheden worden nog voor de opening van het nieuwe schooljaar maandag uitgevoerd. Hiermee wordt verdere verspreiding van Chikungunya tegengegaan, zegt het Burger Informatie Centrum (BIC) Para.

De schoolleiders zijn voorgelicht over voorzorgsmaatregelen, zoals het schoonmaken van boekenkasten en andere donkere plekken en het schoonhouden van speellocaties en speeltjes van kinderen. De schoolleiders mogen ook een beroep doen op de bestuursdienst voor technische hulp bij het afsluiten van vergaarbakken, doorsteken van rioleringen of afvoerbakken, opknappen van dakgoten en andere werkzaamheden.
In het komende weekend wordt de gemeenschap opgeroepen om openbare vergaderingen van de ressortraden bij te wonen. Tijdens deze vergaderingen worden alle mogelijke maatregelen die moeten bijdragen tot het bestrijden van de Chikungunya muskiet, kenbaar gemaakt. Er komt ook een gericht aanpakprogramma.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May