Agatha Ramdass nieuwe substituut griffier DNA
02 Oct 2014, 17:37
foto
Agatha Ramdass wordt beëdigd door assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. (Foto: Raoul Lith)


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft vandaag Agatha Ramdass beëdigd tot substituut griffier van De Nationale Assemblee. Ramdass, is met haar 31 jaar de jongste binnen de leiding van de griffie. De nieuwe substituut griffier werkt sinds maart 2012 bij het parlement en heeft een mastersopleiding genoten in strafrecht. Zij zal zich nu specifiek bezighouden met juridische aangelegenheden van het hoge college van Staat.

Opmerkelijk bij de felicitatietoespraken is dat Simons en alle fractieleiders die aan het woord kwamen er op hebben gewezen dat voor wat betreft de griffie van De Nationale Assemblee, gerust mag worden aangenomen dat die voorop in de rij loopt om vrouwen de kans te geven zich te ontwikkelen en hoge posities in te nemen. De huidige griffier Ruth de Windt werd op 3 juni beëdigd in die functie. Een maand daarna, op 7 juli, werd Dino Oedit beëdigd als substituut griffier. “Voor wat betreft de substituut griffiers is er bij ons gender-evenwicht, een man en een vrouw", merkte Simons op.

De DNA-voorzitter zei dat de beëdiging een bijzondere is voor het parlement omdat hiermee zichtbaar invulling wordt gegeven aan de institutionalisering van de griffie. De verschillende woordvoerders van de fracties merkten op dat Ramdass een voorbeeld is voor jonge vrouwen en bewezen heeft dat met hard werken en studeren veel kan worden bereikt.

Fractievoorzitter Ricardo Panka (Mega Combinatie/NDP) haalde aan dat sinds het aantreden van de regering-Bouterse er een duidelijke ontwikkeling is waar te nemen bij niet alleen de leiding van het parlement maar ook als het gaat om het werk van de griffie. “Een ontwikkeling waar de regering eerder goedkeuring heeft gegeven aan een organigram dat een solide basis is voor het griffie personeel”, zei Panka. Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken feliciteerde het college en Ramdass namens de regering.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May