SOL tankt 2 maanden 6 voertuigen bestrijding Chikungunya
27 Sep 2014, 00:00
foto
Directeur Mark Goede van SOL (links) doet de symbolische donatie aan BOG-directeur Lesley Resida.


Brandstofbedrijf SOL gaat het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) ondersteunen in de strijd tegen Chikungunya. SOL gaat de komende twee maanden de 'strijdende' voertuigen van brandstof voorzien. Lesley Resida, directeur van BOG, is blij met de donatie maar drukt de bevolking op het hart om ook haar bijdrage te leveren om Chikungunya terug te dringen.

SOL zal gedurende twee maanden zes voertuigen elke week van 50 liter brandstof voorzien, deelt SOL-directeur Mark Goede mee. "Daarna gaan we kijken hoe we verder gaan. Het is voor iedereen belangrijk dat de opkomende Chikungunya epidemie de kop wordt ingedrukt. Daarom hebben we contact gemaakt met BOG om na te gaan op welke manier wij kunnen helpen." De keuze is gevallen op diesel voor de auto's en ander materieel.

Met de donatie kunnen de auto's sneller en vaker ingezet worden, legt Resida uit. De brandstofvoorziening van de overheid zorgt voor heel wat stagnatie. "Soms meld je je aan om zeven uur bij de pomp en sta je nog te wachten om 11 uur. De auto's kunnen nu dan ook naar verdere locaties gaan."

René Gompers

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May