Simons wil effectief handelen bij klimaatverandering
27 Sep 2014, 02:00
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Simons (voor de vlaggen) op de vergadering van ParlAmericas in Chili.


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft tijdens de vergadering van ParlAmericas in Santiago, Chili, gewezen op de gevolgen van klimaatverandering, die nu al ervaren wordt. Snel en effectief handelen is volgens haar noodzakelijk. Simons heeft in de hoedanigheid van voorzitter van de Group of Women Parliamentarians het woord gevoerd.

Tijdens de elfde plenaire vergadering van ParlAmericas discussiëren parlementariërs over ontwikkelingen na 2015. Duurzaamheid, participatie van de samenleving, rechtsstaat, gezondheid en behoud van de natuurlijke omgeving zijn volgens Simons sleutelbegrippen op deze bijeenkomst. Dit meldt de Communicatie en Informatie afdeling van De Nationale Assemblee.

Simons zei dat er verschillende problemen zijn geïdentificeerd. "Echter moeten wij niet vergeten dat er in feite maar twee hoofdrichtingen zijn, een sociaal economisch systeem dat primair gericht is op het maken van winst of een model dat gericht is op welzijn van mensen in de gemeenschap. Alle oplossingen hebben te maken met deze uitgangspunten", benadrukte zij. De bijeenkomst wordt zaterdag afgesloten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May