Zondag uitschakeling wijken door werkzaamheden EBS
26 Sep 2014, 17:00
foto


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) zal zondag bij toerbeurt wijken moeten uitschakelen. De 'load-shedding' zal om 6.30 uur beginnen en duren tot 17.00 uur. De EBS deelt mee dat zondag voorbereidingen getroffen worden om het nieuwe 161 kV netwerk (Tout Lui Faut-Menckendam) te koppelen op het
bestaande 161 kV netwerk (Paranam-Menckendam).


De werkzaamheden moeten in januari 2015 ertoe leiden dat er vanuit Staatsolie een additioneel vermogen van 20 MW naar het EBS-netwerk getransporteerd wordt. "Dit is een belangrijke stap om te kunnen voldoen aan de steeds groeiende vraag naar elektrische energie", stelt de EBS in een persbericht.

Zondag komt het vermogen vanuit Afobaka naar Menckendam volledig weg te vallen. Het EPAR-gebied (Paramaribo, Wanica, Para, Saramacca en Commewijne) zal alleen door de dieselcentrales van de EBS en Staatsolie gevoed worden. Het opgewekte vermogen van de dieselcentrales is niet voldoende om in de vraag naar elektrische energie te voorzien. Om de toerbeurt zullen wijken maximaal drie en half uur worden uitgeschakeld.

De uitschakeling zal plaatsvinden volgens een vooraf samengesteld load-sheddingschema dat op de EBS website staat. De EBS vraagt de samenleving om extra zuinig om te springen met de energie, waardoor minder of geen gebieden uitgeschakeld hoeven te worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May