Beraad RGD-artsen opgeheven
26 Sep 2014, 12:52
foto


De Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA) heeft haar beraad vandaag opgeheven. Dit is besloten door de algemene ledenvergadering die eerder op de dag is gehouden, deelt voorzitter Jules Cruden mee aan Starnieuws.

Intussen is het kort geding dat aanhangig is gemaakt door de leiding van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) nog in behandeling. Dit is slechts een formaliteit aangezien het beraad is opgeheven. De vaste commissie van De Nationale Assemblee voor Volksgezondheid had gisteren een dringend beroep gedaan op de VRA en de RGD-leiding om het geschil door te praten op te lossen. Het kabinet van de president is bereid een structurele oplossing te helpen vinden.

Beide partijen gaven aan zo snel mogelijk tot een vergelijk te komen. De VRA en RGD zijn zich er bewust van dat door de actie de samenleving ernstig wordt gedupeerd, des te meer omdat er een Chikungunya-epidemie gaande is. Theo Vishnudatt, voorzitter van de vaste commissie, zegt aan Starnieuws blij te zijn met de opheffing van het beraad. Hij had ook niet anders verwacht, gezien de positieve opstelling van de VRA en de RGD-leiding.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May