Studierichting Rechten wordt een aparte Faculteit op Adek
25 Sep 2014, 16:00
foto


De studierichting Rechten wordt een aparte faculteit in de loop van het nieuwe collegejaar 2014-2015. Er wordt hard gewerkt aan de omzetting van deze studierichting in een aparte faculteit. De nieuwe naam wordt Faculteit der Juridische Wetenschappen. Dit zei Loes Monsels decaan van FMIJW tijdens haar toespraak in verband met de opening van de introductieweek van de Faculteit der Maatschappij Wetenschappen, woensdag op het universiteitscomplex.

Volgens Monsels wordt er alles aan gedaan door de verschillende actoren binnen de Anton de Kom Universiteit van Suriname om kwalitatief goed onderwijs, academische vaardigheden, maar vooral onderzoeksvaardigheden en schrijfvaardigheden aan te bieden. Monsels zegt dat zij samen met de studenten het verschil wil en moet maken met Hoger Beroepsonderwijsinstellingen in Suriname. Voor het komende collegejaar heeft de FMIJW viertal kernpunten op het programma waaronder het omzetten van Rechten in de faculteit der Juridische Wetenschappen. Verder wordt volgens haar hard en structureel gewerkt aan deskundigheidsbevordering van de docenten. Dit is vervat in het docentenprofessionaliseringstraject.

Een ander actiepunt is de uitvoering van het pilotproject studieloopbaan begeleiding met als doel academische vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling van studenten te bevorderen. Dit project wordt aangeduid als studentprofessionaliseringstraject. Dit is volgens Monsels ingezet om tijdens de studieloopbaan vaardigheden aan te leren om op een professionele manier om te gaan met de studie. Veel studenten doen over het algemeen te lang over de studie. Voor de pilot is de bacheloropleiding Economie gekozen. Een bijzonder kernpunt voor het komende collegejaar is het indienen van accreditatieaanvraag van enkele opleidingen. Dit kernpunt vereist volgens de decaan van de grootste faculteit van de universiteit, evaluatie en zelfevaluatie van de verschillende studieprogramma's.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May