Blokland donderdag terug om leiding te geven aan crisis
24 Sep 2014, 16:00
foto
Minister Michel Blokland (Foto: Volksgezondheid)


Minister Michel Blokland van Volksgezondheid (VG) keert donderdag terug naar Suriname vanwege de urgentie van het Chigungunya vraagstuk. Hij zal hierdoor twee conferenties niet meer bijwonen. De bewindsman maakt deel uit van het crisisteam dat de aanpak van het Chikungunya virus zal coördineren.

De Raad van ministers heeft een 'Onderraad Chikungunya' ingesteld, die door een ondersteuningsteam wordt geassisteerd. Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat Blokland niet met vakantie is, maar voor het werk in het buitenland vertoeft. De bewindsman heeft van 22- 24 september geparticipeerd aan een vergadering van de ICPD (International Conference on Population and Development Beyond 2014) meeting met als thema Follow-up to the Programme of Action of the International Conference on Population and Development. Deze meeting had als doel het plegen van een evaluatie van de status en de geboekte vooruitgang over de uitvoering van de Internationale conferentie over Populatie en Ontwikkeling.

Het was ook gepland dat Blokland zou participeren in een COHSOD (Council for Human and Social Development) meeting, die van 27-28 september wordt gehouden en een PAHO-WHO bijeenkomst van 29 september tot 4 oktober.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May