VHP'er Keshopersad Gangaram Panday stapt over naar NDP
21 Sep 2014, 12:00
foto
Keshopersad Gangaram Panday (links op de voorgrond) in juni 2011 in de Olifant. Een groep VHP'ers eiste dat Chan Santokhi het roer zou overnemen van Ramdien Sardjoe.


Prominente VHP-er Keshopersad Gangaram Panday keert de Oranjepartij de rug toe. Hij stapt over naar de NDP. Gangaram Panday heeft zich ingezet om Chan Santokhi voorzitter van de partij te maken, toen Radjkoemar Randjietsingh als kandidaat-voorzitter naar voren was geschoven in 2011.

Starnieuws verneemt dat Gangaram Panday ontevreden is over het functioneren van de leiding van de partij. Dit heeft hij ook kenbaar gemaakt aan bestuursleden van de VHP. Een bestuurslid van de partij zegt aan Starnieuws dat diverse mensen benaderd worden door de NDP. Zij krijgen bepaalde posities aangeboden waardoor enkelen door de knieën gaan.

Gangaram Panday is werkzaam bij Justitie en Politie. Hij heeft vooral naam gemaakt als buurtmanager van Paramaribo. Binnen de VHP-top is het nieuws over het vertrek van Gangaram Panday als een bom aangekomen.

Ontevredenheid
Aanand Ramdjielal ziet in de overstap van VHP-adviesraadslid Gangaram Panday een bevestiging van zijn uitspraken dat naar aanloop naar de verkiezingen velen binnen de VHP hun heil elders zullen zoeken. Ramdjielal die samen met Gangaram Panday zit in de adviesraad zegt dat velen zwaar teleurgesteld zijn in voorzitter Santokhi. “Velen durven intern de confrontatie niet aan te gaan en kiezen ervoor om weg te lopen,” zegt hij aan Starnieuws. Hij beschrijft Gangaram Panday als één van de meest constructieve leden binnen de VHP.

De ontevredenheid wordt gevoed door personen die van buiten in de partij komen en direct worden geaccommodeerd in topposities, terwijl de stonfutu’s geen waardering en ruimte krijgen binnen de partij. Persoonlijk vindt hij dat Gangaram Panday met de overstap geen ruggengraat toont. “Je moet de zaken intern aanvechten, zoals ik dat doe, met feiten en documenten.” Maar volgens hem toont het besluit van de top-VHP'er ook aan dat het puur gaat om persoonlijk gewin en niet om het algemeen belang.

Starnieuws verneemt dat Gangaram Panday hoogstwaarschijnlijk een verkiesbare plaats in Paramaribo op de lijst van de NDP krijgt toegewezen. Op de laatst gehouden congresvergadering van de VHP had Ramdjielal al gewezen op dit sluipend gevaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May