Plichten van een volksvertegenwoordiger
20 Sep 2014, 16:00
foto


Weet men wat de taken en plichten zijn van de gekozen volksvertegenwoordigers, hetzij DNA-, DR- of RR-leden? Ze dienen het volk, dat voor hen heeft gekozen, te vertegenwoordigen in één der staatsorganen.

De coalitie heeft de meeste verantwoordelijkheid om het volk te dienen, aangezien zij alle tools en mogelijkheden tot haar beschikking heeft!
De oppositie, integendeel, heeft als één der taken om de regerende partij c.q. combinatie kritisch te begeleiden en dat kan door het volk te vertegenwoordigen in de organen; vooral in DNA, waar de belangrijkste beraadslagingen plaatsvinden en waar de wetten worden aangenomen.

Door geen quorum te verlenen, kunnen de belangen van het volk, dat de 'leiders' gekozen heeft, niet optimaal behartigd worden. Heel wat wetten en Staatsbesluiten blijven liggen, vanwege het 'quorum-euvel'!

Het is wel begrijpelijk, dat het een machtsstrijd is tussen de coalitie en de oppositie; aangezien de oppositie de mening is toegedaan, dat de meerderheid ervoor moet zorgen, dat er optimaal en vooral op tijd vergaderd kan worden.
Opgemerkt wordt, dat men meestal 100% quorum verleent als het om eigen belang gaat; zoals het verhogen van hun salaris, aanwijzen van buitenlandse delegaties en andere privileges.

Het volk moet kritischer zijn en de leden erop attenderen om het volksbelang te behartigen en niet die van hun. Om het quorum probleem op te lossen zijn nodige disciplinaire maatregelen nodig, die in het ordereglement opgenomen (gewijzigd) moet moeten worden. Als een leerling/student zonder grondige redenen verzuimt, wordt dat als onwettig verzuim aangetekend, waarom kan dat niet in DNA gebeuren en inkorten op hun salaris of toelagen?

Zolang deze machtsstrijd en de Surinaamse mentaliteit niet verandert, zal het nooit goed komen in ons geliefd Suriname.
De kiezers moeten afrekenen met politieke opportunisten en hypocrieten!!!

Roy Harpal
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May