OW draagt weg naar Papatam en Tapuku over
20 Sep 2014, 08:00
foto
Minister Rabin Parmessar neemt de geasfalteerde weg naar Papatam in gebruik. (Foto: René Gompers)


Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft vrijdag twee wegen officieel overgedragen aan de gemeenschap van Albina. De weg naar Papatam en die naar Tapuku zijn op feestelijke wijze in gebruik genomen. Minister Rabin Parmessar deelde mee dat zijn ministerie nog veel meer in petto heeft voor district Marowijne.

De weg van Tapuku is verhard, is 1,5 km lang en heeft SRD 2.5 miljoen gekost. Behalve de weg is ook de waterafvoer aangepakt. Parmessar merkte op dat de weg al eerder opgeleverd moest zijn. “Zo een project had in zes maanden afgekund. Maar ja, we zijn blij en de aannemer heeft zich al verontschuldigd.” De werkzaamheden aan de weg waren begonnen in maart 2013. Regen en de aanvoer van materiaal hebben het werk gestagneerd, legde Mohamed Jakoeb, vertegenwoordiger van Caribbean Builders & Contractors, uit.

Het project van Papatam heeft ruim SRD 18 miljoen gekost. De weg is 3,5 km lang, is geasfalteerd en voorzien van drempels. Er is hier ook voor gedegen waterafvoer gezorgd en is er een moderne sluis gebouwd. Dit project is door Tjongalanga NV uitgevoerd. Parmessar toonde zich heel tevreden over het resultaat. Beide wegen werden met bier ingezegend en op Papatam zat er vuurwerk bij.

Districtscommissaris Theodorus Sondrejoe en assembleelid Ramses Kajoeramari (Mega Combinatie/NDP) gaven aan dat de wegen zullen zorgen voor het intensiveren van sociale contacten en de beide regio's tot bloei zullen brengen. De wegen waren in de regentijd haast onbegaanbaar en moesten kinderen via omwegen naar school. Bushouders weigerden de toen slechte wegen op te gaan. Er zijn veel acties gevoerd om aandacht te vragen voor de wegen. Sondrejoe is vaker staande gehouden op de weg.

Parmessar beloofde dat hij binnen een maand terug is in Marowijne. Het startsein zal dan gegeven worden voor de aanpak van nog drie wegen, in totaal 30 km. In het verschiet ligt de aanpak van de weg naar Wan Hati, een weg naar Galibi en de bouw van een dijk vanaf Papatam naar Erowarte. De gesprekken om de vijftien kilometer lange dijk te financieren, verlopen vlot zei Parmessar. De onderhandelingen zijn gaande met de Agence Française de Développement uit Frankrijk.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May