Somohardjo: Presidentskandidaat nog niet bepaald
20 Sep 2014, 06:00
foto
Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur


Hoewel de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) haar voorzitter Chan Santokhi nationaal en internationaal voorstelt als presidentskandidaat, zegt de voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, dat het nog alle kanten op kan gaan. "Wij hebben bij het tekenen van de intentieverklaring op 29 mei niet afgesproken wie presidentskandidaat is. Er is over de invulling van geen enkele functie nog gesproken", zegt Somohardjo aan Starnieuws.

De politicus merkt op dat het logisch is dat de partij die de meeste stemmen haalt, de presidentskandidaat mag voordragen. Deze gedachtegang is volgens hem wel aan de orde geweest. Op dit moment is de VHP met acht zetels de grootste partij in de samenwerking. Somohardjo merkt op dat alle partijen hard moeten werken om zoveel mogelijk zetels te behalen. Zijn partij heeft nu zes zetels en gaat volgens Somohardjo voor honderd procent winst.

De VHP, NPS, SPA, DA91, Pertjajah Luhur, KTPI en BEP hebben besloten om met elkaar samen te werken op het regionaal niveau. De partijen zijn ervan overtuigd de meerderheid te zullen halen in de Verenigde Volks Vergadering, waar de president en vicepresident gekozen zullen worden als er geen twee derde meerderheid is in De Nationale Assemblee. Er zijn nog geen afspraken over samenwerking op nationaal niveau.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May