‘Powered’-programma geeft jongeren tweede kans
12 Sep 2014, 15:00
foto
Jongeren tussen 16 en 25 jaar krijgen binnen het 'Powered'-programma een tweede kans. (Foto: Raoul Lith)


Jongeren tussen 16 en 25 jaar krijgen binnen het ‘Powered’-programma een tweede kans. Deze groep drop outs kunnen door nieuwe media –film, internet, sociale media- inspiratie opdoen.

“We maken gebruik van alle instrumenten waar zij nu al gebruik van maken. En daar zijn de verschillende vaardigheden die we ze gaan leren op aangesloten. Zoals job skills ontwikkelen,” zegt Hennah Draaibaar, coördinator van het project. De stichting The Back Lot start het programma op 22 september.

Door heel interactief bezig te zijn met elkaar zullen de jongeren elkaar ter plekke feedback kunnen geven. Draaibaar geeft aan dat na de training het de bedoeling is dat jongeren gemotiveerd zijn een baan te vinden. ”Of terug gaan naar school, omdat ze beseffen dat ze dat nodig hebben om die betere baan te vinden.” Tijdens het project wordt er aandacht besteed aan het ontwikkelen van de presentatie- en communicatievaardigheden van de groep. Door foto’s en films die zij zelf gemaakt en gemonteerd hebben, kunnen zij de verandering in het proces zelf zien.

Volgens Draaibaar is het meest belangrijke dat jongeren weten wat ze zelf waard zijn. Er zijn veel oefeningen voorbereid om het zelfvertrouwen bij deze jeugdigen terug te brengen. Het leerprogramma is zodanig ontwikkeld dat de nieuwelingen aan het eind van het traject een simpele film kunnen maken. “En dat gedeelte, een eindproduct maken is belangrijk voor het ontwikkelen van hun zelfvertrouwen. En in diezelfde film gebruiken we om ze hun doelen en ambities te laten uiten en spelen”.

Deze training is kosteloos en het programma mikt op 1000 jongeren in Groot Paramaribo.Het project wordt tot 2016 uitgevoerd en is gefinancierd door de Inter-American Development Bank (IDB) voor US$ 250.000 per jaar. Voor de IDB is het een pilot project en als blijkt dat het succesvol is uitgevoerd, wordt het overgenomen in het Caraibisch Gebied. Journalisten en mediawerkers hebben donderdag een blik geworpen in hoe het project eruit zal zien. Ook is een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Pan American Development Fund (PADF) dat het ‘Kari Yu’-project uitvoert.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May