Werk bij FAI Jarikaba niet volledig hervat (update)
08 Sep 2014, 13:02
foto
Werknemers wachten op de directie. Er wordt niet gewerkt op Jarikaba.


De arbeiders van bacovenbedrijf Food and Agriculture (FAI) te Jarikaba blijven in actie. De oproep van de directie om maandag het werk te hervatten, is door een deel genegeerd. Een groep werknemers zijn sinds de vorige week in staking om hun eis van betere arbeidsomstandigheden kracht bij te zetten.

De stakende werknemers hekelen het feit dat hun bondsvoorzitter Michael Sallons nog geen enkel keer naar ze is geweest. Vrijdag zijn Robby Berenstein, voorzitter van C-47 en Dayanand Dwarka, die de arbeiders van FAI in Nickerie vertegenwoordigt, poolshoogte komen nemen. Zij hadden de arbeiders opgeroepen om zich vandaag te verzamelen om samen te kijken hoe uit het probleem te geraken. De vakbondsleiders waren vanmorgen afwezig.

Joseph Jenguivener die het woord voert namens de stakende werknemers, deelt Starnieuws mee dat er gewacht wordt op antwoord van de directie. "We wilden vrijdag al een onderhoud maar de directie wilde ons niet ontvangen. Er was ons meegedeeld dat we maandag van ze zouden horen" vertelt Jenguivener. "We hebben nog niks gehoord. We zijn gaan vragen en kregen te horen dat de directieleden in vergadering zijn. We wachten nog steeds."

Het is niet gelukt een reactie van de directie te krijgen. "De directie is in vergadering en kan voorlopig niemand te woord staan", deelt de wacht bij de poort mee.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May