Sivis levert eerste HRM-geslaagden af
08 Sep 2014, 07:00
foto
Enkele van de geslaagden van de eerste HRM-cursus van het Sivis.


Het Scholingsinstituut voor de Vakbeweging in Suriname (Sivis) heeft voor het eerst in de geschiedenis geslaagden voor Human Resource Management (HRM) afgeleverd. Het gaat om dertien cursisten die de opleiding met succes hebben afgerond. In dit gezelschap zijn er cao onderhandelaars, medewerkers op HRM afdelingen, en vakbondskaders.

Het besluit van uit het Sivis om een HRM opleiding op te zetten, is niet uit de lucht komen vallen, zegt directeur Victor Jones. Het uiteindelijke besluit om in februari 2014 van start te gaan met de opleiding, was wel een moeilijk maar een gedurfde stap, meent hij. De opleiding was verdeeld in vier modules, onderverdeeld in zeventien vakken. De opleiding duurde zes maanden. Afgelopen vrijdag was het zover dat de cursisten hun diploma in het Sivis educatief centrum in ontvangst mochten nemen. "De waarde van dit diploma zal niet afhangen van de zeventien onderdelen waarin u bent onderwezen en getoetst, maar uw inzet in de praktijk, uw prestatie, uw performance. U gaat de historie in als geslaagden van de eerste Sivis HRM opleiding", liet Jones optekenen.

Gedurende de opleiding kwam er een scala aan vakken aan de orde zoals, competitiemanagement, motivatie gesprekken, effectief verzuimbeleid, sollicitatie gesprekken, effectief communiceren, organisatieleer, arbeidsrecht. "Laten we doordrongen zijn van het feit dat onze collega's geen resources zijn maar het daadwerkelijke potentieel de zaak of de onderneming voorwaarts stuwt", zei cursist Winston Hight. "Laten we als HRM-rs de kraka in de broko baka van onze bedrijven zijn".

Ala-D Media
Advertenties

Saturday 22 June
Friday 21 June
Thursday 20 June