EBS zal stroomtarieven aanpassen na overleg met NH
08 Sep 2014, 00:00
foto
De krachtcentrale te Afobaka.


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) zal in overleg met het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) de stroomtarieven binnenkort aanpassen. President Desi Bouterse heeft zondagavond aangekondigd dat aanpassing van de tarieven naar draagkracht zal plaatsvinden. De EBS benadrukt net als het staatshoofd dat zuinig met energie moet worden opgegaan.


De EBS wijst er op dat door de president aangekondigde investeringen
in opwekking, transmissie en distributie van stroom betrekking hebben op korte-, middellange en lange termijn oplossingen die moeten voorkomen dat Suriname weer wordt getroffen door een energiecrisis, waarbij er een zodanig tekort aan elektriciteit ontstaat dat wijkuitschakeling (load-shedding) noodzakelijk is.

Het marktconform tarief van 0,26 USD (zesentwintig US dollarcent) per KWh wordt
geïntroduceerd voor banken en verzekeringsmaatschappijen, hotels, buitenlandse
vertegenwoordigingen, casino's, commerciële staatsbedrijven met name Staatsolie,
Telesur, SLM, Havenbeheer, Luchthavenbeheer, MAS, Grassalco en andere daarvoor in aanmerking komende specifieke verbruikers.
Het tarief voor overige bedrijven en huishoudens wordt aangepast met 0,02 USD (twee US dollarcent) per KWh.

De inkomsten verkregen uit de tariefaanpassingen, zullen uitsluitend aangewend worden voor de kapitaalinvesteringen in opwekking en verdere uitbreiding van het
transmissie- en distributienetwerk van de EBS. Het ontstane stroomtekort door het gedaalde waterpeil in het Van Blommenstein Stuwmeer, zal naar verwachting nog enkele maanden duren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May