Bouterse: Maatregelen die per direct genomen worden
07 Sep 2014, 20:40
foto
President Desi Bouterse vanavond in een nationale toespraak. (Foto: kabinet van de president)


President Desi Bouterse is vanavond in een nationale toespraak via de televisie uitvoerig ingegaan op de energiesituatie. Hij heeft enkele maatregelen aangekondigd die gelijk in werking zullen treden. Het staatshoofd heeft opgeroepen om zuinig om te gaan met stroom.

De maatregelen die door de president aankondigde, zijn:
1. Per direct wordt de uitvoering van het plan voor noodvoorziening ter hand genomen.
2. Per direct zal met Suralco in overleg worden getreden in verband met de uitvoering van de reparatie van de defecte 40 MW stoomturbine van Suralco.

3. Uitgaande van de voorstellen in De Nationale Assemblee voor aanpassing van de tarieven voor stroom, zullen diverse categorieën van bedrijven en instanties op een nader te bepalen tijdstip een marktconform tarief in rekening worden gebracht. Het gaat om: Banken en verzekeringsmaatschappijen; Hotels; Buitenlandse vertegenwoordigingen; Casino's; Commerciële Staatsbedrijven, met name Staatsolie, Telesur, SLM, Havenbeheer, Luchthavenbeheer, MAS en Grassalco en andere daarvoor in aanmerking komende specifieke verbruikers.

4. De overige gebruikers die nu USD 0,06 in plaats van USD 0,26 p/kwu betalen, zullen op een nader te bepalen tijdstip USD 0,08 p/kwu betalen. Dat is een verhoging van USD 0,02 p/kwu.
5. De overheid overweegt om in het kader van de vermindering van stroomgebruik een tijdelijke verkorting van de werktijd bij overheidskantoren. Hiertoe zal de regering op zeer korte termijn in dialoog treden met de sociale partners.

"Volk van Suriname, wederom is gebleken dat wij als volk over het vermogen beschikken grote uitdagingen in algemeen belang aan te gaan. Ook thans hebben wij als volk wel degelijk blijk van gegeven over grote dosis wilskracht te beschikken. Ik blijf een sterk geloof en vertrouwen hebben in uw kracht om samen grote problemen aan te pakken. Ook dit actueel probleem zullen wij samen oplossen. Derhalve vraag ik u als president om van uw land te houden en alles te doen wat goed is voor onze natie", stelt de president.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May