Verdeeldheid Nieuw Suriname blijft aanhouden
06 Sep 2014, 12:00
foto


John Nasibdar blijft erbij dat hij voorzitter is van Nieuw Suriname, hoewel door onenigheid in de partij, de zittingstermijn van het bestuur is verstreken. De gang naar de rechter heeft geen oplossing gebracht in het slepende geschil. Nasibdar heeft op 14 augustus een hoofdbestuursvergadering gehouden, waarbij in een motie is aangenomen dat in oktober 2015 bestuursverkiezing zal worden gehouden. Dit met het oog op de komende algemene, vrije en geheime verkiezingen.

Verwijzend naar het vonnis van de rechter op 9 januari 2014, stelt Nasibdar dat hij zijn functie als voorzitter mag behouden, totdat er anders wordt beslist op een te houden bestuursverkiezing. De groep onder leiding van de assembleeleden van Nieuw Suriname Harish Monorath en Premdew Lachman waren naar de rechter gestapt. Zij vinden dat Nasibdar niet namens Nieuw Suriname mag handelen. Hij wordt niet erkend als voorzitter.

Al ruim vier jaar staan de twee groepen lijnrecht tegenover elkaar. Beide groepen maken zich op voor een samenwerking met andere partijen. Nasibdar was op het podium van Pertjajah Luhur. Ook de groep Monorath/Lachman hebben met politieke partijen gesprekken gevoerd over een samenwerking. ABOP heeft belangstelling voor samenwerking met Monorath/Lachman.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May