Educatief programma maakt jongeren milieubewust
04 Sep 2014, 20:00
foto
De scholieren zijn op bezoek bij Amazona Recycling Company N.V.


De petflessenrecyclingfabriek Amazona Recycling Company N.V. (Amreco) had vandaag de jongeren die meedoen aan de Nationale Schoonmaakactie op bezoek. De scholieren werden geïnformeerd over de verschillende processen die de flessen ondergaan voordat ze verscheept worden. Amreco doet het voorbereidend werk voor de buitenlandse bedrijven die er eindproducten van maken.

Voor de jongeren was dit een leerrijke rondleiding, vooral omdat zij hebben aangehoord wat de gevaren van petflessen in het milieu zijn. Charissa Fraenk, studente van het Christelijk Pedagogisch Instituut, zegt dat zij nu zelf flessen zal opsparen en persoonlijk afgeven bij Amreco. “Ik heb het proces van petflessen verwerken nu van dichtbij meegemaakt en ik vond het interessant. Ik doe dit jaar voor de tweede keer mee aan de schoonmaakactie, omdat ik wil helpen het milieu schoon te houden. Ik wil niet ziek worden, dus ik wil het ook niet voor anderen.”

Dit jaar is het de eerste keer dat een educatief programma is gekoppeld aan de schoonmaakactie. Sheritsa Sjiem Fat - Lewis, coördinator van het educatief programma, geeft aan dat jongeren in het bijzonder nog niet veel weten over milieuvervuiling. “We maken heel veel troep en we weten niet wat de gevolgen daarvan zijn. Om het bewustzijn te creëren of te vergroten hebben wij gekozen om met jongeren te beginnen, zodat zij het verder brengen naar de ouderen.”

De scholieren hebben ook een bezoek gebracht aan het Landbouwproefstation van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij te Commewijne en meegedaan aan een speurtocht. Op schema staat nog een bezoek aan de vuilstortplaats Ornamibo, zegt de voorlichting van Openbare Werken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May