Vakantieschrijfcursus Clark Accord Foundation
24 Aug 2014, 13:00
foto


Je hebt een idee voor je verhaal. Je weet waar het ongeveer over moet gaan. En je hebt onderzoek gedaan naar allerlei elementen die in het verhaal voor kunnen komen. Dan kun je gaan schrijven. Maar hoe begin je? Clark Accord Foundation organiseert op 19 en 20 september 2014 de cursus Creatief Schrijven. Els Moor en Jerry Dewnarain zullen de cursisten niet alleen de techniek van het schrijven leren, maar hen ook inspireren om alles uit hun al aanwezige talent te halen, meldt Clark Accord Foundation.


Nadat de cursisten kennisgemaakt hebben met het schrijversvak en de basisvaardigheden gaan zij vrijwel direct aan de slag met het schrijven van verhalen. De deelnemers zullen snel verbeteringen zien. In de lessen wordt de theorie steeds aangevuld met tekstfragmenten van bekende schrijvers, om zo goed mogelijk te illustreren hoe een bepaalde techniek werkt.

Tijdens de workshop blijven de cursisten oefenen met steeds nieuwe technieken. Ze schrijven hun verhaal, waarna ze beoordeeld en voorzien worden van advies door de ervaren trainers. Elk verhaal wordt vanuit een bepaald perspectief geschreven. De cursist leert dus hoe perspectief werkt en hoe dit kan worden toegepast in een verhaal, zegt Mavis Accord. Het moeilijkste van schrijven zit hem niet in het bedenken van een interessant verhaal of een interessante gedachte, en ook nog niet zozeer in het opschrijven ervan. De cursist leert de tekst als het ware herschrijven voor een eventuele lezer tijdens deze cursus.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May