Verdachte ontkent zeven berovingen
15 Aug 2014, 21:00
foto


Verdachte Iwan P. heeft op de rechtszitting donderdag steevast ontkend dat hij enigszins betrokken was bij de zeven berovingen waarvoor hij wordt aangeklaagd. De verklaringen van de slachtoffers berusten volgens de verdachte op leugens. Hij zou 'onschuldig' zijn.

Advocaat Robby Neslo zegt dat de slachtoffers zijn cliënt hebben herkend aan zijn dikke lippen en zijn rasta-haar. Hij heeft erop gewezen dat er veel meer mensen zijn met deze kenmerken. Het Openbaar Ministerie heeft tegen de verdachte een celstraf van acht jaar geëist. Neslo vindt die strafeis veel te hoog voor iemand die voor het eerst in aanraking is gekomen met justitie.

In zijn laatste woord heeft Iwan P. herhaald dat hij geen van de ten laste gelegde feiten heeft gepleegd “Eén van de slachtoffers heeft mij herkend aan mijn gouden tand. U ziet zelf dat ik geen gouden tand heb. Ik ben geen rover. Ik heb een huis en een auto en helemaal geen bromfiets”, probeerde Iwan P. de rechter te overtuigen van zijn 'onschuld'.

De slachtoffers hebben aangegeven dat de verdachte op de bromfiets halskettingen van hen trok en deze wegnam. Op 21 oktober zal rechter Dinesh Sewratan vonnis vellen in deze zaak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May