Politieambtenaren gedecoreerd voor trouwe dienst
15 Aug 2014, 04:00
foto
Politieambtenaren luisteren naar de toespraken, voorafgaand aan hun decoratie.


143 politieambtenaren zijn donderdag gedecoreerd voor 10, 18 en 25 jaar eerlijke en trouwe dienst. De medailles die aan de ambtenaren werden uitgereikt zijn respectievelijk brons, zilver en goud. Voorafgaand aan dit heuglijke feit werden de gedecoreerden toegesproken door de voorzitter van de politiebond Robby Ramdjiawan, korpschef Humphrey Tjin Liep Shie en minister van Justitie en politie, Edward Belfort. De bewindsman bracht zijn felicitaties uit en spoorde de gedecoreerden aan om zich in te blijven zetten voor de samenleving.

Tjin Liep Shie merkte op dat de onderscheiding van politiemannen bijzonder is. “Bij de politie vindt een grondige screening plaatst om in aanmerking te kunnen komen voor een onderscheiding”, legde de korpschef uit. Bij de screening worden ook werkprestatie, eerlijkheid en trouw dienen van de samenleving onder de loep genomen. Politieambtenaren die zich schuldig hebben gemaakt aan wanprestatie, zijn buiten de boot gevallen. Een schorsing die als tuchtstraf door de korpschef wordt opgelegd, maakt dat de politieambtenaar niet wordt onderscheiden. Volgens de korpschef mag een gedecoreerde ook geen dienstonderbrekingen hebben. Niet eenieder is in aanmerking gekomen voor een onderscheiding, deelde de politiechef mee.

Alwin Alfaisi, onder inspecteur van politie is na 28 jaar gehuldigd voor 25 dienstjaren. “Hoewel gesteld mag worden dat het vandaag geen 25 dienstjaar is, mag ik hiermee met trots terugkijken op de jaren die achter mij liggen binnen de dienst". De onderinspecteur volgt de inspecteurs opleiding, waar hij blij mee is.
Bondsvoorzitter Ramdjiawan feliciteerde zijn collega’s en drukte hen op het hart om hun krachten te blijven geven aan de politieorganisatie. Een heikel punt tijdens de algemene vergadering op 18 juli was het te lang wachten op onderscheidingen van politieambtenaren. De bondsvoorzitter is blij dat deze achterstand is ingelopen. Hij deelde gelijk mee dat de verdaagde algemene vergadering vandaag wordt voortgezet.

Letitia Pinas
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May