Jogi wil structurele aanpak dam Gangaram Pandayweg
13 Aug 2014, 11:30
foto


Assembleelid Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) uit Saramacca vindt dat er dringend een structurele oplossing moet komen voor de bewoners van de Gangaram Pandayweg. Met regelmaat stroomt er bij springvloed water uit de Saramaccarivier over de straat naar de erven en landbouwterreinen.

Jogi die gealarmeerd werd over de situatie, heeft zich vanmorgen georiënteerd aan de Gangaram Pandayweg. In dit gebied verricht Staatsolie ook werkzaamheden. Ook het emplacement van het staatsbedrijf heeft te lijden van de wateroverlast. "De laatste vier jaren heeft het gebied hiermee te kampen. Er is een vergadering gehouden, waarbij beloofd is dat er een studie gemaakt zou worden en het probleem zou worden aangepakt", zegt Jogi.

De 32 kilometer waterkerende dam langs de straat vertoont op verschillende plaatsen verzakkingen. De duikers zijn ingezakt. "Staatsolie haalt zoveel olie uit Saramacca en is een miljard dollar bedrijf. Ik vind dat de dam goed moet worden gemaakt waardoor dit probleem niet steeds terugkeert. Op verschillende plaatsen stroomt het water over de dam naar de straat", zegt Jogi. Hij zal deze kwestie weer aankaarten bij Staatsolie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May