Gajadien: Belfort maakt zich schuldig aan bedrog en leugens
13 Aug 2014, 05:30
foto
De twee bestelbonnen die besteed zijn bij Combé Markt.


Assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) heeft de hand kunnen leggen op een tweede bestelbon die minister Edward Belfort uit staatsmiddelen gebruikt heeft voor zijn verjaardag. In totaal heeft hij SRD 4800 gebruikt om sociale instellingen waardebonnen te schenken. Toen de bestelbon van Combé Markt boven water kwam, zei de bewindsman dat hij een bedrag tot SRD 4000 mag uitgeven zonder de Raad van Ministers te raadplegen.

"Dit is duidelijk bedrog en misleiding. Op dezelfde dag, 8 augustus, zijn er twee bestelbonnen uitgeschreven van elk SRD 2400 voor waardebonnen voor sociale instellingen. De onderneming heeft 20% toeslag erop gezet omdat het om de overheid gaat. Dit bedrag is boven de SRD 4000. Bovendien is het comptabel totaal verkeerd om voor een persoonlijke geste staatsmiddelen te gebruiken. Hiervoor zijn eerder ministers naar huis gegaan", benadrukt Gajadien.

Het assembleelid vindt dat president Desi Bouterse dient op te treden. "De regering faciliteert corruptie. De minister van Justitie en Politie hoort het voorbeeld te geven. Als hij de mist in gaat, zal de criminaliteit alleen maar stijgen", stelt Gajadien. Hij haalt aan dat de minister steeds had voorgehouden dat hij uit zijn salaris sociale instellingen bedacht. Nu het bewijs geleverd is dat de minister bedrog heeft gepleegd, vertelt hij een ander verhaal. "Als deze leugens niet worden afgestraft, zal de samenleving verder afglijden", stelt de politicus.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May