Chiquita krijgt rivaliserend bod van Braziliaanse bedrijven
12 Aug 2014, 16:00
foto


Twee Braziliaanse bedrijven hebben een rivaliserend overnamebod gedaan op de Amerikaanse fruitproducent Chiquita Brands International. Vruchtensapproducent Cutrale Group en de investeringsmaatschappij Safra Group hebben een bod van US$ 611 miljoen gedaan.

De aandelen van Chiquita stegen 31% in New York nadat het bod bekend was. In maart had Chiquita gemeld dat hij ging fuseren met de Ierse branchegenoot Fyffes om ’s wereld grootste bananenbedrijf te vormen.

Cutrale en Safra bieden US$ 13 per aandeel in contanten voor Chiquita. Dat is 29% meer dan de slotkoers die Chiquita vrijdag noteerde in New York. In tegenstelling tot het aandeel van Chiquita gingen de aandelen van Fyffes maandag in Dublin met bijna 15% omlaag.

De fusie tussen Chiquita en Fyffes zou de grootste bananenbedrijf creëren met waarde van US$ 1 miljard. De twee Braziliaanse bedrijven zeiden dat hun aanbod " duidelijk gunstiger is voor de aandeelhouders van Chiquita dan de voorgenomen fusie met Fyffes".

De wereldwijde markt van bananen wordt volgens de Verenigde Naties geleid door vier ondernemingen, Chiquita, Dole Food Company, Fresh Del Monte en Fyffes.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May