Bond Planbureau verbaasd over wisseling van ministerie
12 Aug 2014, 08:00
foto


De bond bij stichting Planbureau is verbaasd dat het instituut niet langer zal horen bij het ministerie van Financiën. De Raad van Ministers besliste afgelopen week dat het Planbureau en het Algemeen Bureau voor de Statistiek, voortaan bij het ministerie van Binnenlandse Zaken worden ondergebracht. Ook het directoraat Milieu verhuist van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu naar Binnenlandse Zaken. In feite komen deze drie belangrijke onderdelen onder het kabinet van de president. De taakstelling wordt ondergebracht bij Binnenlandse Zaken.

Hugo Blanker, voorzitter van de bond bij het Planbureau zegt aan Starnieuws nog niet geïnformeerd te zijn door het stichtingsbestuur. “Ik kan dan ook niet zeggen of het een goede of foute ontwikkeling is. Ik weet gewoon niet waarom, onder welke voorwaarden en omstandigheden”, zegt Blanker. Ook Suzzy Holband die namens de bond in het stichtingsbestuur van het Planbureau zit, is niet op de hoogte van deze wisseling.

Blanker vindt het onbehoorlijk dat op deze manier met de medewerkers wordt omgesprongen. “Dit maken we niet voor het eerst mee. Toen de transformatie van het Planbureau van start ging, bleek ook al dat de regering ons niet met open vizier betrok. Dit is dezelfde manier waarop men met ons in de jaren tachtig is omgesprongen”, stelt Blanker. Hij wijst er op dat er ook een rechtszaak in hoger beroep moet dienen. "Al lang wachten wij daarop, andere zaken worden wel sneller in behandeling genomen”,meent Blanker.

Bij het Planbureau is er al enkele jaren geen directeur. Niet bekend is wat zal gebeuren met deze functie. De leiding van het Planbureau wordt nu uitgemaakt door een interim managementteam van drie personen. “Ons punt is ook dat deze mensen niet bevoegd zijn als directie op te treden. Een directielid wordt volgens de statuten aangewezen door de raad van bestuur”, legt Blanker uit. Hij hoopt dat er deze week meer duidelijkheid komt in deze kwestie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May