Zes Surinaamse atleten naar Youth Olympic Games
10 Aug 2014, 21:00
foto


Zes atleten uit Suriname doen mee aan de Youth Olympic Games (YOG) in Nanjing, China. Meer dan 3000 jonge atleten uit 204 landen zullen van 16 tot 28 augustus participeren in de tweede editie. Zij zullen krachten meten in 28 takken van sport gedurende 12 competitiedagen. Suriname wordt vertegenwoordigd door Dave Pika en Miguel van Assen (Atletiek), Rugshaar Ishaak (Badminton), Zuhayr Pigot en Brienne Renfurm (Zwemmen) en Stuart Getrouw (Taekwondo).

‘Deelname aan de Youth Olympic Games is niet slechts een kwestie van sport en prestaties’, zegt Thomas Bach, president van de International Olympic Games (IOC). ‘Het gaat ook om het ontmoeten van mensen uit andere culturen en achtergronden, het leren over belangrijke vaardigheden in de carrière van een atleet en over het ervaren van de Olympische waarden en normen’.

De (YOG) werden voor het eerst gehouden in 2010 te Singapore. Dit grootse evenement van high-performance sport omvat, naast de competities, eveneens culturele en educatieve programma’s voor de jonge atleten van 15-18 jaar. Zij worden aan educatieve ervaringen blootgesteld die gebaseerd zijn op de Olympische waarden en normen die een gezonde levensstijl alsook sociale verantwoordelijkheid promoten en de jonge atleet de gelegenheid bieden goed gevormd te worden met een ‘true sporting spirit’. Bekende atleten en internationale specialisten zullen de jonge atleten begeleiden.

De atleten worden bijgestaan door hun respectieve coaches. De delegatie bestaat ook uit een vertegenwoordiger van de Vereniging van Sportjournalisten, Marciano Zalman, die de Surinaamse gemeenschap geïnformeerd zal houden van de verrichtingen van onze atleten alsook andere wetenswaardigheden van de YOG. De leiding van de delegatie zit in handen van Carolina Vera Vera, Chef de Mission namens het Surinaams Olympisch Comité. De delegatie vertrekt op maandag naar China en wordt op zaterdag 30 augustus terugverwacht, meldt het Surinaams Olympisch Comité.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May