Cultuur belangrijk erfgoed van de natie
09 Aug 2014, 08:00
foto


(Aangeboden)
NDP YWLC: 'Wij zijn dankbaar voor de meerwaarde van deze etnische groepen binnen de samenleving'

Op 09 augustus, wordt stil gestaan bij twee belangrijke momenten in de historische geschiedenis van Suriname. De herdenking van de dag der Inheemse volkeren en de viering van Javaanse immigratie.

Wij van de NDP Young Women Leadership Council, (NDP YWLC), voelen ons op deze dag bijzonder verheugd en content. Waar vele politieke partijen verklaringen zullen uitgeven met kritische kanttekening over zaken, processen en obstakels die deze groepen meemaken, willen wij dit moment nemen om onze dankbaarheid te tonen.

Een moment om stil te staan bij de bijdrage, de rol en de meerwaarde van deze etnische groepen binnen de samenleving. In het bijzonder memoreren wij de offers die de Inheemsen hebben moeten brengen, als eerste bewoners van ons geliefd vaderland. Wij erkennen en vieren tegelijk de bijdrage die de verschillende inheemse volkeren leveren als collectief en individueel aan de nationale ontwikkeling.

Wij staan eveneens stil en tonen ons ook dankbaar, bij het feit dat onze cultuur verrijkt is geworden met de komst van de Javanen 124 jaar geleden, zonder welke ons land onvolmaakt zou blijken.

Cultuur is een belangrijk erfgoed van elke natie. Wij jonge vrouwen van de NDP, erkennen de meerwaarde van elke etnische groep bij het proces van natievorming.
Trots zijn wij op de grote stappen die met name vrouwen en jongeren uit deze etnische groepen binnen onze samenleving vooruit maken. De inzet, bijdrage, rol en innovatie bij alle ontwikkelingsprocessen van onze samenleving zijn niet te onderschatten factoren.

09 augustus, een bijzondere dag voor Suriname, de dag voor jong, oud, man en vrouw, om alle politieke issues aan een kant te laten en stil te staan bij de meerwaarde van de Surinaamse bevolking als collectief. Een bekend gezegde luidt: “wie snel wilt gaan moet alleen gaan, wie ver wilt gaan moet samen gaan”. De dynamiek van eenheid brengt goede vruchten voort. Daar zijn wij van de NDP, als nationale partij getuige van.

De NDP Young Women Leadership Council feliciteert de totale Surinaamse gemeeschap met de viering van de dag der Inheemse Volkeren en de herdenking van de dag van Javaanse immigratie. Samen staan wij sterk. Hoe wij hier ook samen kwamen, aan Zijn grond zijn wij verpand!

Gado de wi fesi man!

NDP Young Women Leadership Council.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May