Hof beslist vrijdag over aanhouding agent Rasoelbaks
08 Aug 2014, 00:30
foto


Het Hof van Justitie zal later op de dag beslissen of agent Georgio Rasoelbaks in verzekering blijft. De rechter-commissaris heeft de aanhouding van Rasoelbaks, die zoon is van waarnemend hofpresident Iwan Rasoelbaks, getoetst en vindt dat er geen gronden zijn om hem in detentie te houden.

De rechter-commissaris vindt dat er onvoldoende bewijzen zijn tegen Rasoelbaks. De aanhouding zou onrechtmatig zijn. Het Openbaar Ministerie is hiertegen in beroep gegaan. Op grond hiervan blijft Rasoelbaks aangehouden. De raadkamer van het Hof van Justitie, bestaande uit drie rechters, buigt zich vandaag over deze kwestie. Rasoelbaks wordt bijgestaan door raadsman Raoul Lobo.

De politieagent is op 31 juli aangehouden op verdenking van ernstige criminele handelingen. Op 1 augustus is hij in overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Rasoelbaks zou politie-informatie hebben verstrekt aan criminelen. Ook wordt hij verdacht van verduisteren van politie communicatieapparatuur die ingezet zou zijn door de criminelen. Bij de rechter-commissaris ontkende Rasoelbaks dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May