Girjasing: Zonder ons kunnen jullie niet vergaderen
08 Aug 2014, 03:00
foto
Assembleelid Sheilendra Girjasing


“Zonder ons kunnen jullie niet vergaderen, het is ook vandaag weer bewezen, dus komen jullie onze tijd niet bedonderen”, blafte parlementariër Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP), zijn collega’s van de coalitie af in het parlement donderdagmiddag. Girjasing, die namens het Nieuw Front inging over wanneer er weer zal worden vergaderd over de sociale wetten, vindt dat de coalitie wel degelijk rekening moet houden met de oppositie. Hij en zijn fractie waren het daarom er niet mee eens dat de vergadering van donderdag is verdaagd naar maandag.

Maandag is volgens afspraken in het parlement een dag waarop normaal niet wordt vergaderd, behalve bij hoge uitzonderingen. De coalitie en de regering stelden voor op maandag de vergadering voort te zetten. Dan zal de regering in tweede ronde aan het woord komen om de sociale wetten te verdedigen en vragen te beantwoorden. Nadat de tweede ronde van de behandeling door het parlement was afgesloten, zou de regering donderdag meteen aan het woord komen. Er volgde een schorsing, waarin echter anders werd besloten. De regering moet nog wat huiswerk doen voordat zij goed voorbereid is voor de vergadering.

Toen omstreeks 18.00 uur de tweede ronde voor het parlement was afgesloten en fungerend voorzitter Ronnie Brunswijk op verzoek van de regering een schorsing inlaste, was het duidelijk dat de meeste parlementariërs geen zin meer hadden in de vergadering. De schorsing die volgens Brunswijk kort zou zijn, duurde bijna drie kwartier. Toen daarna de vergadering werd hervat, was een aanzienlijk deel van de parlementariërs, zowel bij de oppositie als de coalitie al vertrokken, of niet in de zaal aanwezig.

Het Nieuw Front en de BEP, hebben volgens Girjasing donderdag quorum verleend zodat er vergaderd kon worden. De coalitie die geplaagd wordt door een krappe meerderheid, kan volgens de oppositie niet eens er voor zorgen dat hun eigen regering aan het woord komt.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May