Doel Bouw- en Woonbeurs ruimschoots gehaald
06 Aug 2014, 08:00
foto
De beste stand op de beurs is van Neqxtep.


De vierde editie van de Bouw- en Woonbeurs is achter de rug. De beurs kenmerkte zich door de nieuwe bouwtechnieken en nieuwe bouwmaterialen. Het evenement is georganiseerd door stichting Welzorg en Welzijn en is bedoeld om de samenleving bewuster te maken over de mogelijkheden van wonen en bouwen in Suriname. De organisatie is zeer tevreden, laat Wierash Gangaram Panday, voorzitter van Welzorg en Welzijn, enthousiast weten. “We hebben wederom ons doel bereikt en hebben meer dan de verwachte 15.000 bezoekers over de vloer gehad.”

De beurs heeft laten zien hoe groot de behoefte is aan informatie over wonen en bouwen merkt Gangaram Panday op. “Mensen die met bouwen of verbouwen te maken krijgen, hebben heel veel vragen. De standhouders aan de andere kant hebben veel te bieden. Deze beurs is vooral geslaagd door de nieuwigheden in de bouwsector.” Opvallende producten waren de in metaal opgetrokken huizen, de nieuwe soorten bouwstenen van beton, de ‘container’ huizen, nieuwe cement- en lijmsoorten en de bouwmaterialen van recycled materiaal zoals de dakpannen gemaakt van oude autobanden.

Nog een bijzonderheid was de introductie van de ‘Bouw- en Woonbedrijvengids’. “We zijn nog in de registratiefase, maar het is goed aangeslagen”, vertelt Gangaram Panday. “Er zijn ruim 7000 bedrijven en individuen in de woon- en bouwsector actief. Een niet klein deel heeft zich al opgegeven. Het concept bestond uit enkele pagina's. Het lijkt een dik boek te gaan worden.” De organisatie mikt op oktober om de eerste editie van de ‘Bouw- en Woonbedrijvengids’ te publiceren. “Iedereen weet hoe moeilijk het is om aan goede krachten te komen. Dit boek gaat de mensen moeite, tijd en geld besparen in de zoektocht naar de juiste bedrijven.”
De beste stand op de beurs was van Neqxtep. Dit bedrijf heeft een metalen huis opgezet waarop bezoekers een bod mochten doen. De tweede beste was van steen- en betonbedrijf Vabi NV, en nummer drie was voor woninginrichting Galaxy NV. “Volgend jaar hebben we een lustrum editie. Dat gaat bijzonder worden”, kondigt Gangaram Panday aan.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May