Overplaatsing Terborg voorlopig teruggedraaid
04 Aug 2014, 16:00
foto
De Bikers Unit van het Korps Politie Suriname.


De overplaatsing van het hoofd van de Bikers Unit, onderinspecteur Max Terborg, is vandaag teruggedraaid en zal op een latere datum worden uitgevoerd. Dit besluit is genomen na evaluatie van alle aspecten.

Dit deelt korpschef Humphrey Tjin Liep Shie mee aan Starnieuws. Diverse politieagenten van deze unit hadden via de media geprotesteerd over de overplaatsing van hun chef. Zij vinden dat er sprake is van rancune, nadat Terborg uit zelfverdediging zijn belager de vorige maand had neergeschoten. De man heeft op weg naar het ziekenhuis het leven gelaten.

Tjin Liep Shie zei zondag aan Starnieuws dat het ging om een geplande mutatie, die ver voor het incident al was bepaald. "Ik betreur het dat betrokkenen geen contact met de leiding van het Korps Politie Suriname hebben gemaakt, maar wel met de media contact hebben gemaakt. Deze handeling past niet in het korps", stelt de politiebaas. "Ik benadruk nogmaals dat op geen enkele wijze sprake is van rancune, doch eerder van een ongelukkige timing. Terborg krijgt de ruimte om netjes af te bouwen en over te dragen aan zijn opvolger", zegt de korpschef.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May