Stichting Dierenbescherming teleurgesteld in beleid
04 Aug 2014, 12:00
foto


De regeerperiode bevindt zich in de laatste fase en we mogen met grote teleurstelling constateren, dat onder deze regering niets is gebeurd op het gebied van dierenwelzijn in Suriname. Er is geen wet aangenomen die ook maar een begin maakt om Surinaamse dieren te beschermen tegen wangedrag van mensen (dierenmishandeling).

Twee jaar geleden is een petitie opgesteld door maar liefst drie dierenwelzijnsorganisaties om de verkoop van wilde dieren langs de openbare weg, dieren die in een slechte conditie verkerend opeengepakt als stukken fruit in een (vies) krat voor verkoop worden aangeboden, te bannen uit het Surinaamse straatbeeld. Deze petitie is aangeboden aan de regering: Geen resultaat! Deze verkopers krijgen zelfs doodleuk een vergunning van onze overheid! Zo nu ook met de nieuw geopende pet shops.

Alsof een bepaalde bestaande dierenwinkel niet al sinds jaar en dag een doorn in het oog is van de dierenbeschermingsorganisaties, omdat deze op dezelfde wijze als eerdergenoemde straatverkoper zijn 'koopwaar' uitstalt, zo worden nu nog meer vergunningen verleend om wederom op dezelfde walgelijke wijze Surinaamse dieren ten verkoop aan te bieden. Dat er bij het toewijzen van vergunningen voor de commerciële verkoop van dieren anno 2014 geen enkele eis of voorwaarde wordt gesteld aan de conditie van de dieren, de wijze van houden en verzorging (hokafmeting bijvoorbeeld), dat is verbazingwekkend te noemen. Alsof het niet uitmaakt of je huishoudelijke artikelen in je schappen hebt staan, of levende wezens met primaire behoeften! Dus niet alleen zijn we in Suriname geen stap verder op het gebied van dierenwelzijn en dierenbescherming, maar wordt dierenmishandeling zelfs keer op keer gelegaliseerd! Mooie dieren van onze Surinaamse Moeder Natuur die gedegradeerd worden tot huishoudelijke artikelen! Dingen die je kunt aanschaffen, gebruiken en daarna... weggooien???

Stichting Dierenbescherming Suriname
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May