Aardbeving in zuidwesten China doodt 150 mensen
03 Aug 2014, 11:00
foto


In het zuidwesten van China zijn minstens 150 mensen gedood en zijn tientallen anderen gewond geraakt na een aardbeving met een kracht van 6.1.

De Amerikaanse Geological Survey zegt dat de beving zich ongeveer elf kilometer ten noordwesten van Wenping in de provincie Yunnan heeft plaatsgevonden op een diepte van tien kilometer. Veel huizen zijn ingestort. Volgens de staatsomroep CCTV is de aardbeving de zwaarste in veertien jaar in de provincie.

De eerste berichten melden dat alle slachtoffers zijn gevallen in Qiaojia County inn de regio Zhaotong, die het zwaarst is getroffen. Eerst was er een dodental gemeld van 26, maar volgens het Chinese persbureau Xinhua is dat aantal sterk gestegen tot 150. Het epicentrum van de aardbeving was in Longtoushan in de provincie Yunnan.

Reddingswerkers zijn naar het epicentrum gestuurd. Veel mensen renden na de aardbeving uit de gebouwen de straat op. De elektriciteitstoevoer is afgesneden en tenminste één school is ingestort, meldt Xinhua. Bij een aardbeving in 1970 met een kracht van 7,7 in Yunnan werden minstens 15.000 mensen gedood.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May