Somohardjo: Ontheffing LVV-functionarissen is een trap na
02 Aug 2014, 07:00
foto
Paul Somohardjo, voorzitter Pertjajah Luhur.


Voorzitter Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur (PL) is er zeer gebelgd over dat de drie LVV-functionarissen Melisa Wongsodikromo, Charmain Kromosadja en Roy Karsodikromo per ingaande 30 juli 2014 zijn ontheven. “Dat had ik van deze minister, die vlak voor zijn benoeming nog lid is geweest van onze Partijraad, niet verwacht,” zegt Somohardjo, die praat van een ‘trap na’. Overigens heeft minister Soeresh Algoe tegenover Starnieuws eerder ontkend dat hij ooit lid is geweest van Pertjajah Luhur.

Somohardjo is er evenmin over te spreken dat de drie functionarissen zijn ontheven omdat zij niet capabel genoeg zouden zijn voor hun functie. Charmain Kromosadja was vanaf 2 september 2013 belast met de waarneming als onderhoofd Personeelszaken. Zij heeft het Natin afgerond en zit nu in het derde leerjaar van het PTC. Roy Karsodikromo was vanaf 14 oktober 2013 belast met de functie van hoofd Personeelszaken. Hij heeft de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs (AHKCO) afgerond en heeft eerder bij het ministerie van Sociale Zaken gewerkt als beleidsmedewerker belast met het Personeelsbeleid en bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken, afdeling Personeelszaken. Met geen van deze twee functionarissen is er een gesprek geweest over hun functioneren.

Melissa Wongsodikromo werd per 1 februari 2011 benoemd in de functie van onderdirecteur Administratieve Diensten. Zij is, evenals de overige twee ontheven medewerkers, op woensdag 30 juli 2014 ‘in het belang van de dienst’ ontheven uit haar functie. Wongsodikromo is er gebelgd over dat in de media melding is gemaakt als zou zij niet capabel genoeg zijn om haar functie uit te oefenen, aangezien haar opleiding, inzet en prestatie niet strookte met haar functie. Zij heeft een afgeronde universitaire opleiding studierichting Economie en een afgeronde Master in Public Administration bij het Lim A Po Instituut.

Desgevraagd zegt Wongsodikromo bij de minister te zijn opgeroepen, waarbij aan haar is meegedeeld dat ‘vanwege de politiek’, zij bedankt wordt als ODAD en belast zal worden met andere werkzaamheden. Per dezelfde datum is zij ter beschikking gesteld van de directeur. “Er is niets gezegd over een evaluatie en dat ik niet capabel genoeg zou zijn,” benadrukt Wongsodikromo. Zij meldt verder dat er een gesprek is geweest met LVV-directeur Gerrit Breinburg, waarbij gekeken is naar een werklocatie en het type werkzaamheden waarmee zij belast zal worden. Hieromtrent zal zij te zijner tijd meer duidelijkheid krijgen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May