President garandeert bouw Wanica ziekenhuis
20 Jul 2014, 07:00
foto


President Desi Bouterse garandeert dat het Wanica ziekenhuis te Vredenburg zeker zal worden gebouwd. Er is een delegatie uit China hier om gesprekken te voeren en onderzoeken te verrichten. De president merkte op een persconferentie zaterdag op dat velen niet meer geloven in het ziekenhuis, maar hij gelooft er wel in.

Het ziekenhuis wordt gebouwd met een combinatie van een schenking en een zachte lening. De stagnatie heeft aan de Surinaamse zijde gelegen, deelde de president mee. China heeft een soortgelijk ziekenhuis op Trinidad & Tobago gebouwd. Die deskundigen zijn hier om het technisch onderzoek verder te verrichten. Er zijn goede rapportages over het project.

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zei dat de deskundigen uit China zich ter plekke georiënteerd hebben. Zij hebben ook een onderhoud gehad met minister Rabin Parmessar van Openbare Werken over de bouw. Lackin heeft ook een gesprek gehad met de Chinese delegatie. Er moesten nog enkele technische zaken in orde worden gemaakt. Toegezegd is ook dat er extra middelen beschikbaar gesteld zullen worden tegen een zachte lening.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May